Înterbări frecvente

Frequently Asked Questions

Despre ce fel de tratament este vorba ?

Tratamentul se bazează pe auriculoterapie. Această metodă terapeutică derivată din acupunctura constă în stimularea anumitor puncte reflex de pe partea exterioara a urechilor. Fiecare punct este într-o relaţie directă cu un organ sau o glanda a corpului. Acest tratament utilizează aceleaşi principii ca şi cele de acupunctura, dar fără a folosi ace. Este o stimulare electrică moale, care funcţionează şi este foarte eficient.

De ce la ureche?

Pentru că toate părţile corpului se regăsesc în urechea externă, în puncte de foarte precise. Toate punctele corespunzătoare formează un adevărat atlas al corpului uman.Metoda terapeutică a fost elaborată de medicul cercetător Paul FM Nogier. Metoda constă in stimularea mecanică sau electrică a punctelor reflex, având ca scop corectarea problemelor organice sau funcţionale.

Ce este de fapt stimularea electrică?

Stimularea se realizează cu un curent slab, care are rolul de a excita terminaţiile nervoase cu microvibraţii. Microvibraţiile concentrate, au o frecvenţă aproape identică cu cea a celulelor umane şi astfel creează un efect diapazon, care excită terminaţiile nervoase stimulate, fără durere.

Ajută la renunţarea la fumat?

Tratamentul auricular a fost aplicat şi perfecţionat pentru a asigura un rezultat optim pentru cei care doresc să renunţe la fumat. Acesta durează aproximativ 45 de minute, este nedureros şi fără efecte secundare. Tratamentul literalmente vă ia pofta de a fuma, în timp ce ţine sub control stresul. În plus, va contribui, de asemenea la controlul apetitului dumneavoastră în timpul fazei de încetare a fumatului, astfel încât să nu aibe loc nici creştere în greutate.

Deci, este eficace 100%?

Nu în totalitate, dar nici un sistem nu este! Este adevărat că tratamentul inhibă nevoia fizică de a fuma, ceea ce este foarte important, dar este nevoie de a lucra puţin, în controlul obiceiurilor vechi. Deci, va trebui să doriţi cu adevărat să renunţaţi la fumat. Cu toate acestea, rezultatele sunt mult superioare altor metode existente în prezent.

Deci tratamentul este incomplet?

Metoda va fii incompletă întotdeauna, până ce fumătorul nu va dorii cu adevărat să renunţe la fumat. După tratament, Centruele IQS, oferă un suport 6 zile pe săptămâna. Mai mult, sunt posibile tratamente suplimentare gratuite, în condiţiile descrise în Certificatele de Garanţie eliberate la sfârşitul tratamentului. Mai puţin de 10% dintre pacienţi solicită tratamente suplimentare.

De unde pot ştii că funcţionează?

Protocolul de tratament al Centrelor de IQS a fost dezvoltat şi perfecţionat timp de 6 ani şi statisticile arată că 90% dintre fumatorii trataţi renunţă permanent la fumat şi nu recidivează. Dorinţa de a fuma încetează, ori acesta este ceea ce toţi fumătorii şi familiile acestora doresc.

Ce se poate spune despre cei care recidivează?

Există unii şi aceştia se împart în trei categorii :

A) Angajaţii forţaţi de către angajatori să renunţe la fumat ( 60% dintre aceştia vor rămâne nefumători după primul tratament).

B) Pacienţii care vor trece prin situaţii de mare stres în primul an după tratament (moartea unei rude apropiate, faliment, pierderea locului de muncă, divorţ, etc.) şi nu cer tratament suplimentar.

C) Aceia care se află sub tratament medicamentos ce reduc sau controlează producţia de hormoni, în special al endorfinei.

– 70% dintre pacienţi, obţin rezultat pozitiv.
– 20% dintre pacienţi, trebuie să poată dormii bine noaptea, pentru a obţine rezultat.
– Cei mai puţin norocoşi de (10%) (din cauza glandelor leneşe, care i-au medicamente ce întârzie efectul deplin al tratamentului, ciclul menstrual), vor obţine rezultate maxime în 3 până la 5 zile.

Mai sunt şi alte centre asemănătoare?

În realitate nu! Există clinici ce oferă un tratament cu laser, dar ei nu oferă un tratament complet şi nu sunt specializaţi pe dependenţa de nicotină. IQS reprezintă un TRATAMENT UNIC, cu un suport gratuit timp de 6 luni. Reţeaua IQS este singura specializată în renunţarea la fumat.

Ce se poate spune despre celelalte tipuri de tratament?

Am pregătit o listă cu metodele de tratament ce se găsesc pe piaţă :

Rata de succes după un an :

– Acupunctura (cu laser sau ace) 25%
– Zyban ™, sub îndrumare medicală 30.3%
– Plasturi, sub îndrumare medicală 16,4%(2)
– Cu îndrumare medicală, fără medicamentaţie cold turkey) 15.6%