Sistemul IQS

IQS- R.I.S.E. (Instrumentul de Scanarea Electro-Pulsantă a punctelor Reflex) este o tehnologie ce a fost dezvoltată ca urmare a angajamentului companiei de a crea un program rapid, natural şi fără durere care să vină în ajutorul celor dornici să renunțe la fumat. Tratamentul IQS durează aproximativ 1 oră şi este administrat de către un terapeut IQS-instruit.
Înainte de începerea sesiunii, datele personale ale fumătorului(cum sunt: vârsta, sexul, numărul de ani în care a fumat, cantitatea de ţigări pe zi, tipul de tutun, etc.) sunt înscrise în software-ul ”No Smoke”, care personalizează sesiunea. Următorul pas este cel de a evalua motivaţia fumătorului de a renunţa, printr-o varietate de teste fizice şi psihologice.
Odată ce aceste date și formulare sunt completate, terapeutul IQS stimulează punctele reflexe ale urechii cu un Pod, în timp ce clientul rămâne aşezat confortabil în scaun. Aparatul R.I.S.E. este echipat cu un monitor LCD care indică calea de urmat în timpul tratamentului, calibrează secvenţa de stimuli, personalizat pentru fiecare persoană în parte, cu privire la puterea, durata şi frecvenţa stimulului electric.
Stimularea electrică ajută la eliminarea substanţelor toxice acumulate din cauza tutunului în organe şi creşte eliberarea de endorfine în organism. Aceste endorfine acoperă moleculele de nicotină și receptorii relevanți pentru dependenţa de tutun, reducând astfel pofta de nicotină.